Stichting Circuit Oldebroek

 

Persberichten

Persbericht 6-8-2017

Stichting Circuit Oldebroek begint langzaam warm te draaien voor Demo Classic Wegraces.

Inmiddels is de maand augustus aangebroken en genieten velen nog van hun welverdiende vakantie, maar bij Stichting Circuit Oldebroek beginnen ze langzaam maar zeker warm te draaien voor de demo classic wegraces die op zaterdag 26 augustus zal worden gehouden op het welbekende 'Vreecircuit'.

Vele klassen zullen aan de start verschijnen en wel vanaf de 50cc tot de 500cc categorie, ook zullen de zijspannen niet ontbreken bij deze demo classic wegraces. Vele deelnemers hebben zich al aangemeld waaronder ook oud wereldkampioen Jan de Vries die in zijn jeugdjaren ook als deelnemer te zien was op het 'Vreecircuit'.

Ook Jan Zoombelt waarvan zijn vader mede oprichter was van de stichting zal op zijn thuiscircuit te zien zijn. Zo word op deze manier ook het feest gevierd mede door het 50-jarig bestaan van Stichting Circuit Oldebroek.

De CRT zal in samenwerking met het bestuur en haar vrijwilligers van S.C.O. alles in goede banen leiden en belooft dit alles weer een waar spektakel te gaan worden waarin rijders overal vandaan zullen gaan komen, zelfs binnen de grenzen van de gemeente Oldebroek .


Persbericht 4-4-2017

Gezellige avonden in feesttent bij Stichting Circuit Oldebroek!

Wie van gezelligheid, spanning, sensatie, muziek en motocross houdt is van vrijdag 14 april tot en met maandag 17 april op Circuit de Bargen op het juiste adres! Naast de motocross activiteiten zal er ook in de feesttent genoeg te beleven zijn.

Eigenlijk begint het feest al op donderdagavond 13 april. Vanuit de feesttent op het rennerskwartier zal Radio Expensie een live radio-uitzending gaan verzorgen.

Vrijdagavond gaat vanaf 21:00 uur het dak eraf in de grote feesttent langs de Vreeweg! Op het podium verschijnen Jan en Monique, Kevin Smit, Frank en Mirella, A3aan Drost, Het IJssel Duo en Duo Remix. Kortom, een avond vol gezelligheid!

Zaterdagavond staat de coverband "Fullhouse" op het podium. Voorafgaand aan de rijderspresentatie zullen ze de aanwezige feestgangers en supporters alvast opwarmen om hun favoriete team met een warm applaus op het podium te verwelkomen. Uiteraard zal er zowel voor als na de presentatie gezellige muziek gedraaid worden.

Kijk voor het laatste nieuws op onze Facebook pagina Stichting Circuit Oldebroek of op onze website www.stichtingcircuitoldebroek.nl 


Persbericht 29-3-2017

Stichting Circuit Oldebroek aan de vooravond van jubileum festiviteiten!

Over drie weken zit het er alweer op. De openingswedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross. De beste zijspancrossers ter wereld strijden 15 en 17 april op "circuit de Bargen" om de ereplaatsen. Voordat de teams arriveren in Oldebroek heeft Stichting Circuit Oldebroek nog even de tijd om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten. Tot nu toe kan er teruggekeken worden op een geslaagde opbouw waarin door een grote groep vrijwilligers met veel inzet is gewerkt aan het circuit. Deze week is er ook begonnen met de inrichting van de camping, paddock B en de feesttent. In deze feesttent zal vrijdag- en zaterdagavond ook van alles te beleven zijn, waaronder een gezellige feestavond met Nederlandstalige muziek en een teampresentatie. Vanuit de kleinere feesttent op paddock A zal vanaf donderdagavond een live radio uitzending worden gemaakt door Radio Expansie.

Voor het zover is hebben de vrijwilligers nog wat werk te verzetten om alles in topconditie te krijgen. Voorzitter Henri Bekenkamp heeft er hoe dan ook vertrouwen in: “Onze vrijwilligers zijn ieder jaar eerder klaar. Tijdens ons 50 jarig jubileum willen wij het publiek laten zien wat we met z’n allen kunnen bereiken. Nagenoeg alle spandoeken hangen al. De mensen hier hebben hard gewerkt! Wanneer de afzetting langs het parcours staat dan zie je pas echt hoe mooi ons circuit is”

Zaterdag 15 april is dan eindelijk het moment waar de motocrossliefhebbers al lang naar uitkijken. De start van het WK zijspancross en het ITP EMX Quad European Championship seizoen.

Zaterdags worden de trainingen en kwalificaties afgewerkt, maandag 17 april strijden ‘s werelds beste coureurs zullen op “Circuit de Bargen” strijden om de punten voor het kampioenschap. Ook aan de jeugd in gedacht. Kinderen tot en met 11 jaar kunnen onder begeleiding een rondje rijden op een quad op een speciaal ingericht crossbaantje.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingcircuitoldebroek.nl en houd onze Facebookpagina in de gaten (Stichting Circuit Oldebroek) Persbericht 4-3-2017

Mediadag Stichting Circuit Oldebroek zeer geslaagd

Zaterdag 4 maart stond voor Stichting Circuit Oldebroek in het teken van de jaarlijkse mediadag. Diverse internationale en regionale teams hadden de weg naar "Circuit de Bargen" weten te vinden. 
Voor de teams een uitgelezen kans om nog één keer aan de afstelling te werken alvorens het seizoen echt van start gaat en voor de pers een mooie gelegenheid om de teams aan een interview te onderwerpen en foto en videomateriaal vast te leggen. 

Uiteraard heeft ons eigen mediateam ook diverse interviews opgenomen die jullie de komende dagen via onze Facebook pagina kunnen gaan bekijken!

Een bijzonder woord van dank gaat uit naar de aanwezige teams en firma Van Werven. 


Hieronder ziet een een kleine greep uit de foto's die vanmorgen zijn gemaakt. Foto's met dank aan: Freddie Driezes, Ferdinand Koop en Jan Jansen


Persbericht 1-3-2017

Nederlandse topteams aanwezig op mediadag Stichting Circuit Oldebroek

Komende zaterdag zullen diverse Nederlandse topteams aanwezig zijn op Circuit de Bargen in Oldebroek. Reden hiervoor is de jaarlijks terugkerende mediadag. Deze is enkele jaren geleden in het leven geroepen om extra publiciteit te genereren aan de GP Zijspancross op 15 en 17 april.

Diverse regionale en lokale media hebben al aangegeven te zullen komen, waaruit opgemaakt kan worden dat de motorsport nog altijd in de belangstelling staat. Etienne Bax-Nicolas Musset, Koen Hermans-Kenny van Gaalen, Gert van Werven-Siebe van der Putten en Julian Veldman-Jorrit van der Putten zullen aanwezig zijn, evenals enkele lokale teams.

Ondanks de regenval van de afgelopen dagen zal er alles aan gedaan worden om een goed berijdbaar circuit klaar te leggen voor de teams. Om de teams tegemoet te komen stelt hoofdsponsor Van Werven haar wasplaats beschikbaar zodat de teams met een schoon zijspan richting de eerste ONK in Lochem kunnen gaan.

Wilt u komen kijken? Dan bent u vanaf 09:30 van harte uitgenodigd op ons circuit aan de Vreeweg 67a in OldebroekPersbericht 21-2-2017

OPBOUW BIJ STICHTING CIRCUIT OLDEBROEK VERLOOPT VOORSPOEDIG!

 Al een paar weken zijn ze volop in de weer op het circuit, de vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek. 

Afgelopen zaterdag was er ook weer een grote groep actief om onder andere spandoeken op te hangen en hekken te plaatsen die als afzetting moeten dienen tijdens de Grand Prix Zijspancross welke in het Paasweekend plaats gaat vinden op “Circuit de Bargen”.

Van Werven had ook weer materieel beschikbaar gesteld waarmee het starthek, welke in de winterperiode is aangepast, teruggeplaatst kon worden. Daarnaast is de winter ook gebruikt om het circuit een opknapbeurt te geven.


15 april en 17 april staat al maandenlang rood omcirkeld in de agenda’s van de vrijwilligers, motocrossliefhebbers en deelnemers. Op die dag start het GP seizoen. Na wekenlange voorbereidingen mogen zij laten zien waarvoor zij heel de winter hebben getraind. Wereldkampioen Jan Hendrickx en vice-wereldkampioen Ben Adriaenssen besloten eind 2016 een punt te zetten achter hun sportieve carrière. Hierdoor is er een stoelendans ontstaan en krijgen we diverse nieuwe teams op de baan te zien. 

Naast de deelnemers in het wereldkampioenschap zijspancross gaat ook het Europees Kampioenschap Quads van start. In het bijprogramma treden de NK Zijspan en NK Quads aan. 

Dit jaar heeft Stichting Circuit Oldebroek gekozen voor een nieuwe formule die zich richt op de social media, waarmee het bestuur als doel heeft gesteld om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Meerdere malen per week worden er via Facebook updates en filmpjes geplaatst over de werkzaamheden op het circuit en filmpjes met vrijwilligers, sponsors en mensen die betrokken zijn bij de stichting. 

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kijkt u op www.stichtingcircuitoldebroek.nl of volg ons op Facebook (Stichting Circuit Oldebroek