Stichting Circuit Oldebroek

Welkom op onze website!

Vrijwilligers volop aan het werk tijdens Kerstvakantie

Voor velen is de Kerstvakantie een geschikt moment om te relaxen. Voor de vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek is dit zeker niet het geval. Zij gebruiken deze periode om werkzaamheden uit te voeren op en rond circuit "de Bargen".

Het is al vroeg druk en gezellig in de kantine van Stichting Circuit Oldebroek. "Onze jongens staan al te trappelen om naar buiten te mogen. Als het al licht was dan waren ze al buiten bezig" lacht Nick Wolff, bestuurslid en verantwoordelijk voor de baan. Na een korte briefing nemen de vrijwilligers de laatste slok van hun koffie en gaan naar buiten.

Nick Wolff legt uit: "Dit jaar besteden we niet alleen aandacht aan het onderhoud van de baan, maar gaan we ook een paar wijzigingen aanbrengen aan het circuit. Enkele weken geleden hebben we onze plannen besproken met onder andere Klaas Hofstede en vandaag worden deze plannen gerealiseerd. Het circuit wordt er zeker spectaculairder van. De coureurs komen straks met een grote sprong terug op het startveld en het publiek krijgt meer ruimte om de trainingen en wedstrijden te kunnen aanschouwen. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Van Werven, voor het beschikbaar stellen van alle machines"

Zaterdag 31 maart hebben de rijders van de KNMV Jeugd Motocross en KNMV Cup hun openingswedstrijd in Oldebroek. Maandag 2 april staan er vele GP-Rijders aan de start tijdens de Dutch Masters of Motocross. Spanning en spektakel gegarandeerd!

Blijf ons volgen op onze website en social media om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

Stichting Circuit Oldebroek op de Dutch Masters of Motocross 2018 kalender!

Stichting Circuit Oldebroek is zeer trots te kunnen melden dat zij maandag 2 april, tweede Paasdag, gastheer zijn van de tweede wedstrijd meetellend voor de “Dutch Masters of Motocross”. Met dit evenement wordt een internationaal hoog aangeschreven evenement naar de gemeente Oldebroek gehaald, iets waar het bestuur zeer trots op is. Dat de KNMV en de promotor dit evenement aan ons toewijzen geeft ons veel vertrouwen. Dit jaar hebben veel GP rijders deelgenomen aan de Dutch Masters of Motocross cyclus. Dankzij de professionele opzet en de inzet van zowel de KNMV als de promotor hebben veel GP teams de weg naar de Nederlandse evenementen weer gevonden. Wij hopen natuurlijk veel GP rijders te mogen verwelkomen op "Circuit de Bargen", aldus voorzitter Henri Bekenkamp. Hij vervolgt: "De afgelopen jaren hebben we tweemaal een GP Zijspancross georganiseerd. Om een breed publiek aan te kunnen blijven spreken is voor 2018 de keuze gevallen op een Dutch Masters of Motocross".

De wedstrijden  worden maandag 2 april gereden. Dit betekent dat er zaterdag 31 maart ook gecrosst zal worden op "Circuit de Bargen". Wat er die dag op programma staat, wordt op een later moment bekend gemaakt.

De afgelopen maanden is er achter de schermen al hard gewerkt om de evenementen in 2018 voor zowel publiek, rijders als sponsors aantrekkelijk te maken. Over de inhoud hiervan zal de komende maanden meer bekend worden, maar vast staat dat het sowieso weer een groot spektakel wordt, zowel op als naast het circuit.

Stichting Circuit Oldebroek staat altijd voor vernieuwing, dus ook in 2018 zal weer alles uit de kast worden gehaald. Het bestuur en vrijwilligers kijken alweer uit naar de evenementen en de voorbereiding hiervan.

Wil je niets missen van al het laatste nieuws, houdt dan onze website in de gaten en volg ons op social media!

Zo ging het erin 2013 aan toe op Circuit de Bargen tijdens de ONK MX2 met een oppermachtige Jeffrey Herlings.

Ook in de 85cc klasse was er volop strijd:

In 2014 werd voor de laatste keer een ONK georganiseerd op circuit de Bargen. In de 125cc klasse werd Davy Pootjes toen kampioen!